Jubileum meerdaagse in Oz en Oissans

In het kader van het veertigjarig jubileum van TC Vliegend Wiel is van 16 juni tot en met 19 juni een Speciale ‘Fiets-vijfdaagse’ naar de Franse Alpen georganiseerd. Bestaande uit één dag voor de heenrit, drie dagen fietsen en één dag voor de terugrit. Aan deze succesvolle trip werd in totaal door 29 leden van TC Vliegend Wiel deelgenomen. Bestaande uit 14 A-leden, 9 B-leden, 5 D-leden en 1 lid van de ATB-A-ploeg.

Deelnemers:

A-Ploeg
Erik Aarts, Ron Beenen, Robert Bootz, Ruud Clarijs, Patric Cremers, Arco van Diggele, Rick Lamerichs, Camille Marx, Mike Robertson, Guido Steinbusch, Quino Thijssen, Michael Townsed, Bart Vaessens, Maurice Willems,

B-Ploeg
Henk Bastings, Adrie Berkvens, Jo Crutsen, Rob Douven, Jan Jungerius, Bjorn Narinx, Louis Thijssens, Patrick Vaessens, Ryan Wouters,

D-Ploeg
Jean Debeij, Monique Lemmens, Jos Schippers, Rob Schuffelers, Hai Smitsmans

ATB-Ploeg
George Bosch,

 

Dag 1 – De reis naar Oz en Oisans

Nadat op dinsdag 14 juni op het terrein van onze Sponsor, Bouwbedrijf Eijkerbouw te Margraten, de fietsen en de bagage in de gehuurde bussen en busjes was ingeladen, werd er op woensdag 15 juni koers gezet naar het diepe Zuiden van Frankrijk. Na een voor iedereen voorspoedig verlopen reis arriveerden wij reeds in de vroege avond in het 900 km verderaf gelegen Oz en Oisans; een mooi dorpje ten Zuid-Oosten van Grenoble en met een geweldig uitzicht over de, soms geheel in de mist gelegen Franse Alpencols.

Meer foto's

Nadat de fietsen en de koffers en de tassen en de rugzakken en de handbagage was uitgeladen, de pedalen weer op de fietsen gemonteerd waren en nadat iedereen fris was gewassen mochten wij genieten van een goede maaltijd, bereid door het aanwezige Nederlandse personeel. De kwaliteit van deze maaltijd werd op een buitengewoon aangename wijze in de hoogte getild door de voortreffelijke wijn, die voor een zacht prijsje voor ons geregeld was door A-Lid Michael Townsend. ‘s Avonds werd er in de gezamenlijke ruimte en onder het genot van een paar biertjes of nog een glaasje wijn door de voetballiefhebbers gekeken naar het Europees Kampioenschap voetballen in, jawel Frankrijk.

NB: Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus slaagden Rob en Jos er door de voorspoedige reis en een vroege aankomst in, om deze dag toch nog ‘even’ de fiets te pakken en de afdaling naar Allemont en uiteraard de klim weer terug naar ons chalet reeds eens ‘even’ vóór te trainen. Een klim die op weg naar huis iedere dag ‘even’ genomen moest worden. Zie voor de details van deze berg: klimtijd.nl/beklimming/col-d-oz

 

Dag 2 – Bijna Verregend – Toch(t) over de Alpe D’Huez

Onze eerste fietsdag beloofde na een blik over het fraaie berglandschap niet veel goeds en (bijna) letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Mist, mist en nog eens mist boven de bergen! Regen, regen en nog eens regen. Toen het echter ook maar even stopte met regenen, werd er door de meesten zonder dralen koers gezet naar Alpe D'Huez. Anderen werden door Jean afgezet aan de voet van deze ‘Nederlandse’Col. En op de een of andere wijze werd er zodanig hard de berg opgeknald dat (bijna) iedereen er in slaagde tussen de buien door helemaal naar boven te fietsen. Ook de afdaling terug naar Allemont werd over het vochtige wegdek (voorzichtig!) door de meesten nog net gered. Daarna was het echter different cook. Terwijl we onderaan onze berg in Grenoble van een welverdiende pizza (of iets anders) mochten genieten regende het dat het goot / niet meer normaal was en pijpestelen in het kwadraat. Sommigen van ons mochten genieten van de service van Jean en werden, inclusief fietsen met een busje terug naar ons chalet vervoerd. De echte diehards trotseerden tenslotte de regen en fietsten de acht kilometer lange en zware klim toch nog helemaal terug naar boven. Klasse! ‘Over een half jaar zou men er (terugkijkend) om lachen’ hoorde ik nog iemand zeggen. En zo is dat! We kunnen er nu al om lachen!

Meer foto's

Terug in het chalet en nadat in eerste instantie een maaltijd met vissoep en ‘onbeperkt spare-ribs eten’ op de lei getekend en op het menu geprogrammeerd stond, waarbij (behalve bij de vissoep) sommigen bij het vooruitzicht alleen al het water al bij voorbaat uit de mond liep, werd er door het kookteam toch gekozen voor een hele lekkere een goedvullende samengestelde maaltijd; waarbij iedereen naar behoefte kon opscheppen. Ook tijdens deze maaltijd mochten wij genieten van een goed glas wijn van onze Michael. En ook deze avond werd er in de gezamenlijke ruimte en onder het genot van een paar biertjes of nog een glaasje wijn door de voetballiefhebbers gekeken naar het Europees Kampioenschap voetballen en of uitvoerig nagekaart over alle inspanningen, de regen, het afzien en de sportieve prestaties.

Rit: Alp d'Huez, Oz-station.

Een rit van van meer dan 70 km, met, afhankelijk van de afstand, tussen de 1850 en 2750 hoogtemeters. Zie ook de onderstaande links van de de A, de B en de D-ploeg.

A-ploeg rit Mike op Strava
B-ploeg rit Jo op Strava
D-ploeg rit Jos op Strava

 

 

Dag 3 – De Koninginnerit – Met Uitstekend Fietsweer

Gelukkig was het weer die dag het ideale fietsweer dat alle fietsers van TC Vliegend Wiel verdienden. Droog, en net niet te warm en net niet te koud. Het werd dan ook de Koninginnenrit van de Alpentrip. Zie (vooral) de links van Jos, Monique, Jo, Bart en Mike.

De D-ploeg, Monique, Rob en Jean, maakte, na de afdaling naar Allemont, deze dag een tocht over de Croix de Fer en de Glandon. Monique heeft nog een 4-tal kilometers de Glandon afgedaald en weer beklommen. Jos heeft zich niet laten weerhouden om de Croix de Fer aan de andere kant af te dalen, en door het dal naar de Col du Glandon te rijden en deze in zijn geheel te beklimmen. Als D-Rijder en grotendeels alleen rijdend een tocht van 120,5 km met 3311 hoogtemeters en meer dan 8,5 uur op de fiets voltooien; waarvan akte!

Meer foto's

De B-rijders maakten deze dag een tocht naar Mont-de Lans en terug via Le Bourg-d’Oisans van ruim 90 km en 4000 hoogtemeters.

En natuurlijk de gegevens van de A-Ploeg van deze dag, zie ook de bijlage, verzameld en genoteerd door Bart. Een rit die hen achtereenvolgens voerde over de Croix de Fer, de Col Chaussy en (driemaal is scheepsrecht) tenslotte nog even over de Glandon.

Een Koninginnerit van de A van 156 km met maar liefst 5500 hoogtemeters (tja). Staat genoteerd en is dus (Strava)waar! ‘Waanzin(nig) zwaar, mooi en lekker gaaf!’ zoals Michael het voor de A samenvatte. En om tenslotte weer ‘thuis’ te komen diende iedereen ook nog even de klim naar het Oz Station te voltooien!

Meer foto's

Met een uitermate goedvullende en lekkere stamppot (met worst) werd deze hele mooie dag, wederom met een goed glas wijn van Michael ook nog eens waardig afgerond. Zie onderstaande Strava-gegevens van Jos, Monique, Jo, Bart en Mike.

A-ploeg rit Bart op Strava
B-ploeg rit Mike op Strava
B-ploeg rit Jo op Strava
D-ploeg rit Monique op Strava
D-ploeg rit Jos op Strava

 

 

Dag 4 – Fraaie Afsluiter - Naar La Berarde V.V. of naar Balcon d’ Auris

De meesten, de B en de D kozen deze dag voor de mooie beklimming naar La Berarde. Een mooie tocht, waarvan sommigen van ons drie jaar geleden al eens mochten genieten. Een hele mooie rit van 108 km en 1750 hoogtemeters; door een ruig landschap, eindigend in ‘the middle of nowhere’. Met deze rit en de voorgaande ritten in de benen en dan nog eens de klim naar ons chalet daar bovenop. Je moet het maar kunnen en doen!

Voor de D, Monique, Jean en Rob - in het illustere gezelschap van George op zijn éénarmige mountainbike! betekende dit een rit van 109 km en ruim 3000 hoogtemeters. Tijd (Monique) 5 uur en 27 minuten. Zie de link van Monique. De B, zie de link van Jo, maakte deze tocht in 5 uur en zes minuten. Niet vergeten werd (soms op karakter: Jean, Adrie en George) soms op klasse en talent (de B) om de beklimming naar Station Oz er nog even aan vast te knopen.

Meer foto's

De A-ploeg fietste deze dag nog een afstand van 73 km en met plus minus 3000 hoogtemeters, naar Villard Ruculas en naar Balcon d’Auris.

A-ploeg rit Bart op Strava
B-ploeg rit Mike op Strava
B-ploeg rit Jo op Strava
D-ploeg rit Monique op Strava

 

Deze avond werden wij verwend met een (werkelijk) copieuze maaltijd. Een oog- en tongstrelende combinatie van koude en warme gerechten; bereid door het Nederlandse kookteam. Als je zo elke dag zou (moeten) eten! Een dergelijk goedgevulde dis; inclusief een goed glas wijn! Wat wil een mens nog meer!

Deze laatste avond werd, na een afsluitend praatje van onze voorzitter Jean, op een mooie wijze afgesloten door een kwis; waarbij, inclusief foto’s, het accent lag op de geschiedenis van TC Vliegend Wiel, en waarbij weer mooie prijzen te winnen waren; voorbereid én op een bijzonder humoristische wijze geleid en becommentarieerd door niemand minder dan ........... Robert Bootz!! Bedankt Robert! Knap gedaan!

 

 

Dag 5 – Weer terug naar huis

Nadat onze fietsen en onze bagage weer was ingeladen werd na een goed ontbijt en ‘wat voor ongerweeg’ en na ook nog even afscheid genomen te hebben van ons ‘verzorgteam’ en na enig getoeter links en rechts en vóór en achter, en na enig gemanoeuvreer met de auto en de bussen en de busjes de terugreis weer aangevangen. En na een wederom voorspoedige reis arriveerden we allemaal weer veilig zo even na zessen weer in Margraten op het Amerikaplein.

 

COMPLIMENTEN!!

Een compliment voor D-rijder Rob, die er in slaagde om maar liefst vier dagen! te fietsen. Een compliment voor Adri die, terugkomend van een zware blessure ook op de laatste klim weigerde de handdoek in de ring te gooien en op karakter terug naar ons chalet naar boven fietste. Eveneens voor Jean die na de zware rit naar La Berarde en na enige rust in het wachthuisje aan de voet van de laatste klim en m.b.v. slechts enkele slokken water en wat druivensuiker ook deze klim in zijn eentje en als allerlaatste toch nog voltooide! Ook voor onze mountainbiker George die met de mountainbike de zware rit naar La Berarde tot en met de laatste klim terug aflegde op zijn MTB; en dat met slechts één / ‘n halve vork. And last but not in the very least, voor de bikkels die op de eerste dag in de stromende regen toch nog helemaal terug naar boven fietsten, Chapeau mannen en vrouw!

 

BEDANKT BEDANKT EN NOG EENS BEDANKT

Op de eerste plaats iedereen bedankt voor zijn sportieve én gezellige deelname! Het bestuur en het organiserend Comité, bestaande uit kartrekker Guido Steinbusch en ondersteund door Rick Lamerichs, Bas Lemmens, Adri Berkvens en Edwin Gilissen. Mannen bedankt voor de organisatie van deze (dan ook) zeer geslaagde festiviteit! Michael bedankt voor de kers op de taart in de vorm van je voortreffelijke wijnen! Dank ook aan onze chauffeurs, Jos, Louis, Quino, Michael, Rob, Erik, Guido, Ron, Arco en Maurice; die ons veilig naar Oz en Oisans en ook weer veilig thuis brachten! Het was ook een mooie gelegenheid om de contacten tussen de A en de B en de D en het MTB lid weer eens te verstevigen. Bedankt mannen en vrouw!! Tot de volgende activiteit van TC Vliegend Wiel!!!

Met dank aan Monique, Jos, Jo, Bart, Mike, Michael, Maurice en Rob voor hun persoonlijke bijdragen met betrekking tot de ritgegevens.

En met dank aan Jean en Bart voor hun uitstekende bijdragen en commentaar op een eerste versie van dit verslag.

 

Bijlagen:
De ritgegevens en de respectievelijke Strava Links van Jos, Monique, Jo, Bart, Mike en Rob; plus de (strava) gegevens (van Bart) van de A ploeg.

Jos
dag 0: https://www.strava.com/activities/614543823
dag 1: https://www.strava.com/activities/614544598
dag 2: https://www.strava.com/activities/614544697

Monique
dag 1: https://www.strava.com/activities/611017753
dag 2: https://www.strava.com/activities/612762866
dag 3: https://www.strava.com/activities/613997231

Jo
dag 1: https://www.strava.com/activities/611914770
dag 2: https://www.strava.com/activities/612766461
dag 3: https://www.strava.com/activities/614269423

Bart
dag 1: https://www.strava.com/activities/614841847
dag 2: https://www.strava.com/activities/614841844
dag 3: https://www.strava.com/activities/614841771

Mike
dag 1: https://www.strava.com/activities/611027897
dag 2: https://www.strava.com/activities/612079922
dag 3: https://www.strava.com/activities/612774406

Rob
Woensdag: 21 km met 550 hoogtemeters.
Donderdag: 45 km met 1100 hoogtemeters
Vrijdag: 71 km met 2300 hoogtemeters.
Zaterdag: 110 km met 1100 hoogtemeters.

 

Klik hier voor meer foto's van de meerdaagse in de Franse Alpen

 

*Zie ook de fraai en ‘to the point’ samengestelde brochure ‘Alpentrip TC Vliegend Wiel 15 Juni / 19 Juni 2016’ van de jongens van de organisatie.