40-jarig jubileum

 

In 2016 bestond TC Vliegend Wiel 40 jaar. Om dit te vieren zijn er in het jubileumjaar diverse jubileumactiviteiten georganiseerd. Klik op onderstaande links voor foto's, filmpjes en verhalen.

6 maart Opening jubileumseizoen bij 't Bieëmerhöfke
6 mei bezoek aan de proloog Giro d'Italia in Apeldoorn
15 t/m 19 juni meerdaagse Oz en Oissans
5 t/m 8 augustus meerdaagse Koblenz
12 november feestavond in Awwe Kooijestal Hoogcruts

 

Ter ere van het jubileumseizoen is er een film gemaakt door documentairemaakster Lotte Debeij: 40 jaar lief en leed in onze wielervereniging.

 

Op deze pagina staan links naar alle artikelen die dit jaar al zijn verschenen over het jubileum.

 

Video's van TC Vliegend Wiel in de Alpen 2016

Robert Bootz heeft tijdens de Alpentrip van TC Vliegend Wiel in juni 2016 twee mooi filmpjes gemaakt. Met o.a. beelden van de A- en D-ploeg tijdens de beklimming van de Croix de Fer.

Jubileumfilm: mijn fiets

Hier alweer de vierde aflevering in de jubileumserie 'TC Vliegend Wiel - 40 jaar lief en leed'

Deze keer staat de fiets centraal. Welke merken zijn favoriet bij de leden van TC Vliegend Wiel?

Geslaagd jubileumfeest! (met foto's)

Met plezier en een trots gevoel kunnen we terugkijken op een geslaagd jubileumfeest. Op 12 november vierden 100 aanwezigen het 40-jarig jubileum van TC Vliegend Wiel in feestzaal d'n Awwe Kooijestal in Hoogcruts.

De avond begon met het huldigen van de jubilarissen en de oprichters van onze wielervereniging. Dit werd op ludieke, maar ook vakkundige wijze gedaan door de Patronaatsknöppele en onze voorzitter Jean Debeij.

Giro d'Italia proloog in Apeldoorn: foto's

Op 6 mei bezocht onze vereniging de proloog van de Giro d'Italia in Apeldoorn. Dankzij het schitterende weer, de fantastische overwinning van Tom Dumoullin en de gezelligheid van alle deelnemers werd het een dag om nooit te vergeten.

Bij deze alvast een speciaal woord van dank aan de organisatoren van deze dag: Ron Beenen, Monique Lemmens, Quino Thijssens, Patrick Vaessens en Maurice Willems.

Jubileumfilm

In 2016 bestaat TC Vliegend Wiel 40 jaar. Om dit te vieren heeft Lotte Debeij een film gemaakt over onze wielervereniging.

Meer algemene informatie over onze vereniging vind je hier.

Jubileumfilm: de mooiste clubkleding van Nederland

Hier alweer de derde aflevering in de jubileumserie 'TC Vliegend Wiel - 40 jaar lief en leed'

Deze keer staat onze clubkleding centraal. Uiteraard de mooiste clubkleding van Nederland! Of, denken de leden daar anders over...

Jubileum meerdaagse in Koblenz

In het kader van het veertigjarig jubileum van TC Vliegend Wiel is van vrijdag 5 augustus tot en met dinsdag 9 augustus 2016 een speciale ‘Fiets-vijfdaagse’ naar Koblenz georganiseerd voor de “iets oudere” leden waarvoor de Alpentour wat hoog gegrepen was.
Aan deze uitermate mooie trip werd in totaal door 11 leden van TC Vliegend Wiel deelgenomen. Bestaande uit 2 B-ploegleden ,2 D-ploegleden en 7 C-ploegleden.

Jubileum videoserie

In 2016 bestaat TC Vliegend Wiel 40 jaar. Om dit te vieren is door Lotte Debeij een videoserie gemaakt.

Gedurende het jubileumjaar worden zes afleveringen gepubliceerd met daarin herkenbare thema's. Deze korte video's zijn de opmaat naar een langere hoofdfilm die tijdens het jubileumfeest in november wordt gepresenteerd.

Hieronder de reeds gepubliceerde afleveringen.

Jubileumfilm: de meerdaagsen

De meerdaagsen van TC Vliegend Wiel. Ieder jaar organiseert de vereniging voor haar clubleden een weekend fietsen in de mooie streken van Luxemburg, België of Duitsland. Twee of drie dagen lang nieuwe routes in uitdagende gebieden die wat verder weg van huis liggen. Geen clublid die deze activiteit wil missen!

 

Jubileumfilm: de grootste dopingzondaars van TC Vliegend Wiel

Wordt er doping gebruikt bij TC Vliegend Wiel?

In deze vijfde aflevering van de jubileum videoserie nemen de leden geen blad voor de mond. Volledige ploegen worden beschuldigd en zelfs concrete namen worden genoemd. Gaat deze video een bom leggen over het tot nu toe mooi en vredig verlopen jubileumjaar?

Jubileumfilm: route is route

De tweede aflevering in de jubileumserie 'TC Vliegend Wiel - 40 jaar lief en leed' is te zien! 

Deze keer staat het verenigingsgebod 'Route is Route' centraal. Een gebod dat in al die jaren altijd garant stond voor discussie, maar desalniettemin is het gebod iedere zondag nog te horen op de wegen rondom Margraten...

Jubileum meerdaagse in Oz en Oissans

In het kader van het veertigjarig jubileum van TC Vliegend Wiel is van 16 juni tot en met 19 juni een Speciale ‘Fiets-vijfdaagse’ naar de Franse Alpen georganiseerd. Bestaande uit één dag voor de heenrit, drie dagen fietsen en één dag voor de terugrit. Aan deze succesvolle trip werd in totaal door 29 leden van TC Vliegend Wiel deelgenomen. Bestaande uit 14 A-leden, 9 B-leden, 5 D-leden en 1 lid van de ATB-A-ploeg.