Onze Voerense wandelroutes (ATB-controle) 

 

Deelnemers: Jean en Hai

 

Op donderdag 13 november hebben Jean en Hai met de mountainbike een Voerense wandelroute gecontroleerd. Het weer was uitstekend; een mooie (mid)zomerse dag, de route afwisselend; ongerept middeleeuws soms, en de bergen en de bergjes soms van dien aard dat we onze mountainbike regelmatig niet anders dan met de hand de berg op konden sjouwen.

‘Maar ook dat’, zou Serge zeggen, ‘is sportief bezig zijn’. Alleen de stenen. Maar, als ik Pedro ‘s avonds op de najaarsactiviteit tenminste goed begrepen heb, dan, en hij kent deze route ook heel goed, dan gaat hij deze op korte termijn, samen met zijn geliefde Henrique, te voet met een bezoek vereren. Zij zullen dan beiden een rugzak meenemen om deze stenen te verzamelen. Ik hoorde iemand zeggen dat het de bedoeling van Pedro was dat alleen Henrique een rugzak zou dragen en dat Pedro de stenen erin zou stoppen, maar dat geloof ik niet. Je moet niet alles geloven wat er gezegd wordt. Er wordt zoveel gezegd. Maar na een keer of tien, althans dat is de schatting, zal deze route dan ook voor een groot gedeelte, althans van de dikste stenen ontdaan zijn, waardoor deze én te voet én met de ATB weer wat beter begaanbaar zal zijn.

De route lag er verder overigens goed bij. Al zijn we ook wat verbeterpunten tegen gekomen. Jean heeft daar een verslag van gemaakt en dit aan de Gemeente Voeren doen toekomen*. De Gemeente Voeren kennende, zullen deze punten dan ook op korte termijn worden aangepast, zodat ook deze wandelroute voor Walen, Vlamingen en Nederlanders; en tevens voor mensen uit alle windstreken, een (hele) mooie wandelroute blijft. Met letterlijk en figuurlijk een steentje bijgedragen door TC Vliegend Wiel uit Margraten. Waarvan akte!

Na gedane arbeid was het (met een hapje en een drankje) overigens nog even goed toeven op de pley van d’r Pley in Noorbeek. In de (warme) zon nog een beetje bruiner kunnen worden op 13 november! Het gemeten vitamine-D-gehalte ‘s avonds was dan ook optimaal. En als het weer zo blijft tot Kerstmis en dan nog een beetje beter wordt.. toch?
 

Statistieken: 50 km

* NB: Het betreffende verslag kan, indien gewenst, bij Jean of bij mij worden opgevraagd.