Op woensdag 5 november hebben Jean een Hai een mountainbike-tocht naar de voerstreek gemaakt. Arco, die deze wandelroute! regelmatig te voet! controleert had geconstateerd dat de bordjes op een van de belangrijkste richting- en verbindingspalen zeker aanleiding zouden kunnen zijn tot het kiezen van de verkeerde richting.
 
En aldus werd er via de velden van Margraten en Sint Gieteren koers gezet naar Teuven, waar in de buurt deze verbindingspaal zich tussen de routepunten 76, 77 en 78  zou bevinden.
 
Na grondig analytisch onderzoek ter plaatse bleek de volgende conclusie het meest voor de hand te liggen. De paal is onlangs waarschijnlijk omver gereden en daarna verkeerd om – een slag gedraaid - weer in de grond gezet. Wat dus de verklaring was voor het verkeerd aangeving van de rijrichting. In de tijd die lag tussen het bezoek van Arco en ons bezoek waren de bordjes echter letterlijk en figuurlijk weer verhangen. D.w.z, niet de paal was weer goed neergezet, maar de bordjes waren door een Voerense gemeenteambtenaar met verantwoordelijkheidsgevoel even omgezet, zodat de juiste richting (gelukkig) weer kon worden afgevinkt als ‘weer in orde’. En dus hebben we aan de twintig kilometer mountainbiken heen nog een twintigtal kilometers terug aan vastgeplakt. Op wat, een beetje, modder na waren het schitterende mountainbike-omstandigheden. Dus het nuttige goed met het aangename kunnen verenigen.
 
Statistieken: 40 km